Ny udstilling i Humboldt Forum om Palast der Republik

I dag er der åbning på en ny udstilling i Humboldt Forum, det genopbyggede slot i Berlin. Udstillingen med titlen Hin und Weg. Der Palast der Republik ist Gegenwart vises til den 16. februar 2025.

Udstillingen handler om Palast der Republik, som stod på stedet 1976-2006, hvor slottet nu er bygget. Hele forløbet med at DDR sprang resterne af Barokslottet i luften og byggede Palast der Republik, demonteringen efter genforeningen og genopbygningen af slottet har været til megen diskussion. Nu endte det med, at der står et slot. Og det er faktisk ret flot! Samtidig er det også rigtigt at vise en udstilling om processen netop i Humboldt Forum. Det er en udstilling, som man nok bør se, hvis man er interesseret i Berlins historie. Det bliver spændende at høre mere om.

Vil I læse mere om den historie, kan jeg henvise til tidligere indlæg her på Berlin-nyt, fx her. I kan også læse om slottet på hjemmesiden Historiske Rejser, hvor Anders Bager Eriksen med speciale i netop dette emne skriver om slottet her,

Det der sker i aften kl. 18-22, er selve åbningen af udstillingen. Der er selvfølgelig åbningstaler, men også musik ved Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin og uddrag af Teaterforestillingen Bau auf! Bau ab! Theaterspektakel zum Palast der Republik. Der er gratis adgang.

Læs mere om åbningsarrangementet her.

Fotoet viser demontering af Palast der Republik 2008. Foto: Berlin-nyt.dk.