Eb Davis på Badenscher Hof i oktober

Eb Davis og Superband i Badenscher Hof. Foto: Kirsten Andersen
Eb Davis og Superband i Badenscher Hof. Foto: Kirsten Andersen

Nu er det snart et år siden, jeg begyndte mit 2 måneders ophold i Berlin. Det var en dejlig tid med mange skønne oplevelser. En af de bedste var en aften på det lille jazz-spillested Badenscher Hof. Selv om navnet lyder lidt som et gods, så er det et lille intimt sted med rigtig jazz-stemning. I går fik jeg nyhedsbrev med programmet for oktober. Her kan jeg se, at den 31. oktober er Eb Davis og Superband på igen.

Mens jeg var i Berlin var jeg flere gange på Badenscher Hof. Første gang jeg var der, spillede netop Eb Davis & Superband og det blev en uforglemmelig aften for mig og tre veninder, som var i Berlin for at besøge mig.

Eb Davis er født 1945 i Arkansas og har i sin musikerkarriere været omkring Memphis og New York før han i 1980’erne kom til Europa. Han har turneret med store navne som Ray Charles og B.B. King. Eb Davis er nu en institution i Berlin og der var stuvende fuldt i det lille intime lokale, hvor man kommer tæt på musikken. Stilen var soul og blues. Davis har god kontakt med sit publikum, og hans musik går lige ind i sjælen og bliver hængende som en god følelse. Desværre fik jeg ikke købt den CD, han havde til salg ved koncerten, og den var ikke til at købe andre steder. Så hvis I sidder og overvejer under koncerten, så køb den – ellers fortryder I. Jeg har fortrudt så meget, at jeg vil prøve at gå derhen, næste gang jeg kommer til Berlin og spørge om jeg kan købe CD’en.

Vær opmærksom på, at ved nogle koncerter bliver man ikke opkrævet for entré men for exit – det vil sige at de kommer rundt med en gennemsig krukke, som de beder om at man lægge et bidrag i. Jeg spurgte, hvad de forventer, og svaret var mindst 15 €. Det er rimeligt nok, og det er godt at vide, så man ikke kommer galt afsted ved at tømme alle sine småmønter fra pungen ud i glasset.

Badenscher Hof har også et udmærket køkken, som gerne serverer under jazz-koncerten. I lørdags fik vi Chicken Jambalaya, hvilket smagte rigtig godt, og i går fik jeg Chili con Carne, som også var helt udmærket. Hertil fik jeg begge gange husets øl, men man kan selvfølgelig få alt andet at drikke også. Priserne er meget rimelige, eller med Stigs ord er øllene “nærmest urimeligt billige”.

Da koncert-lokalet er meget lille, er det nødvendigt at bestille bord, hvilket de beder om at man gør pr. telefon. Begge lørdage jeg har været der, har der været fyldt til sidste stol. Det er tilsyneladende overvejende et lokalt stampublikum, der kommer til koncerterne, men som en fremmed fugl føler man sig i høj grad velkommen.

http://www.badenscher-hof.de/ – her kan I også downloade programmet for oktober som pdf.

Skriv et svar