Die Queen in Berlin

Dronning Elizabeth og prins Philip besøger disse dage Berlin. Så hvis der er spækket med politi og sikkerhedsfolk omkring Adlon, så er det grunden. Der er også afspærringer i midtbyen grundet dronningebesøget.

Det er ingenlunde første gang det britiske regentpar besøger Berlin. Det er faktisk 6. gang. Første gang var i 1965, næste gang i 1978, herefter i  1987, 1992 og 2004. De er åbenbart også vilde med Berlin 🙂 – I kan se nogle billeder fra de tidligere besøg på Tagesspiegels billedserie.

Joachim Gauck og Angela Märkel tager selvfølgelig imod dronningen, men hun er også rundt andre steder i byen. Bl.a. har hun været på besøg på TU (Technische Universität) i går eftermiddags, hvor hun overværede en forelæsning med, Neil MacGregor, direktør for British Museum og kommende leder af Humboldt-Forum i det nye slot i Berlin.

Ved dette dronningebesøg er i øvrigt også premierminister Cameron også med – sikkert for at få en lille EU-snak med Märkel.

Queen Elizabeths program i Berlin kan I se på berlin.de, hvor der også ligger en del billeder, som I kan kigge, hvis I har lyst.

Og her kan I se, hvordan Bundespräsident Gauck modtog det britiske regentpar på Schloss Bellevue:

Skriv gerne en kommentar