Ny udstilling på Domäne Dahlem

Gennem nyhedsbrevet fra Markthalle Neun blev jeg opmærksom på frilandsmuseet i Dahlem, Domäne Dahlem. Landgut und Museum. Museet driver landbrug med fokus på økologi og leverer råvarer til Markthalle Neun. Men museet er også meget andet.

Der er netop åbnet en ny “dauerausstellung”, som tyskerne kalder det. Altså en permanent udstilling. Det er den store udstilling Culinarium, som handler om ernæring fra 1850 og til i dag. Der fortælles om de forskellige fødevarers historie og anvendelse – rejsen fra jord til bord –  og der er en afdeling specielt for børn med mulighed for selv at være aktiv i udstillingen. Der er både tyske og engelske tekster til udstillingen, som allerede har modtaget flere priser, før den åbnede. I godsets hovedbygning er der desuden indrettet en købmandsforretning og en slagterforretning fra gamle dage. Læs mere om udstillingen her.

Der er mange særlige arrangementer på Domäne Dahlem, i dag kan man f.eks. få indblik i bierne og biavlernes verden. Se mere her.

Selvfølgelig er der også en gårdbutik på Domäne Dahlem, og lige nu er der jordbær-sæson – uhm!

Nu lyder sådan noget som “gods” og “landbrug” måske som om man skal ud på en længere køretur for at besøge Domäne Dahlem. Men det er ikke nødvendigt, der er U-Bahn  og busforbindelse dertil:  U-Bahn U3 (Bhf. Dahlem Dorf), Busser 110, M11 og X83.

Dette sted kunne jeg virkelig tænke mig at se, næste gang jeg besøger Berlin i sommerhalvåret. Læs mere om Domäne Dahlem på http://www.domaene-dahlem.de/home/

Her er en video fra YouTube fra et besøg på Domäne Dahlem i foråret 2014

Skriv et svar