De lange nætter i Berlin

Ifølge kalenderen er de lyse nætter allerede forbi, i hvert fald her i Aalborg, hvor jeg befinder mig. Så det må de også være i Berlin, som ligger under sydligere himmelstrøg.

Men så er der heldigvis de “lange nætter”. Mest kendt er nok Lange Nacht der Museen – museernes lange nat. Det kan sammenlignes med vores kulturnat, men i Berlin er natten lidt længere, også kulturnatten . En lang museumsnat varer til kl. 02. Den næste lange museumsnat er den 31. august, se evt. mit tidligere indlæg herom. Museernes lange nat holdes to gange om året.

En anden af de lange nætter er Lange Nacht der Wissenschaften – videnskabernes lange nat – også kaldet årets klogeste nat. Den er passeret i år, det var den 8. juni. Næste gang, man kan suge viden til sig hele natten i Berlin er den 10. maj 2014.

En ret ny af de lange nætter er Lange Nacht der Religionen – religionernes lange nat. Her lukkes der dog ned for programmet allerede kl. 23. Det er anden gang i år, at der afholdes religionernes lange nat, og det er i morgen, lørdag den 17. august. Mere en 100 kirker, moskeer, templer, synagoger og hvad vi nu har, holder åbent og har program for de besøgende. Det synes jeg, er et rigtigt godt initiativ, at alle trosretningerne kan gå sammen om sådan et arrangement. Se mere om religionernes lange nat og se programmet på http://lndr.de/.

En helt ny lang nat er Lange Nacht der Filmfestivals – filmfestivalernes lange nat. Og det er også i morgen, lørdag den 17. august, den finder sted.  Her tager man titlen bogstaveligt og kører natten igennem. De fleste kender filmfestivalen Berlinale. Den er ikke med på denne lange nat, men der findes en lang række mindre filmfestivaler i Berlin, og det er dem, som nu er gået sammen om den lange nat. Det er f.eks. Achtung Berlin, Shorts Attack, Russische Filmwoche, KUKI Kurze für Kids etc. Det er også en god idé med sådan en fælles nat for filmfestivalerne, det skaber lidt mere opmærksomhed. Se program og øvrige oplysninger på  hjemmesiden for Lange Nacht der Filmfestivals.

Skriv et svar