Conchita Wurst på måneseglet

Det lyder en lille smule mere poetisk på tysk: Conchita Wurst auf der Mondsichel. Det er en skulptur af den østrigske kunstner Gerhard Goder, som bor i Berlin. Figuren forestiller Conchita Wurst i hel figur stående på måneseglet. Når månen kun er en lille skive og bliver belyst af solen, kaldes den månesegl. Læs en længere beskrivelse af skulpturen her.

Conchita Wurst vandt det internationale Melodi Grand Prix i København 2014. Hans civile navn er Thomas Neuwirth, men når han optræder som kunstner og kvinde og med sikker stil, kalder han sig som bekendt Conchita Wurst.

Museum für Europäischer Kultur i Dahlem har erhvervet skulpturen til samlingen sidst i juni måned i år og udstillede den da. Jeg kan ikke se om den stadig er udstillet, men kun håbe, så kig lige efter den, hvis I besøger museet. Figuren minder mig om de karakteriske katolske træfigurer af Jomfru Maria med Jesusbarnet og af Jesus selv. Ligger der et budskab fra kunstneren her om at opfordre til større accept af mennesker med en anden sexuel orientering end den gængse? Det tror jeg der gør.

I kan se en række billeder af skulpturen på museets hjemmeside. Glæd jer til en overranskende oplevelse.

Og her er så Conchita Wurst i Melodi Grand Prix’et

Skriv et svar