Brandenburgische Kunstpris og udstilling

Nogle gange er det lidt af en kædereaktion, der bestemmer, hvad jeg fortæller om her. Sådan er det i dag.

I forgårs hørte jeg på Kulturradio vom RBB, at billedhuggeren Gudrun Kühne har fået Brandenburgische Kunstpreis i kategorien Kleinplastik. Og det har ikke noget med materialet plastik at gøre. Plastik er betegnelsen for “kunst, der beskæftiger sig med formning af et materiale” – citat fra Politikens Nudansk Ordbog. Og det er det samme på tysk. Klein betyder lille, så det må være små skulpturer, Gudrun Kühne laver. Så kunne det jo også være interessant at se hendes skulpturer, tænkte jeg.

Jeg lyttede ikke helt koncentret til udsendelsen, fordi jeg var ved at lave noget andet. Men jeg synes lige, jeg hørte ordet Ausstellung. Derfor søgte jeg på nettet og fandt ud af, at på Schloss Neuhardenberg kan man se en udstilling i forbindelse med prisuddelingen. Der er sikkert også værker udstillet i de andre kategorier maleri (Ulrike Hogrebe) og Grafik (Christiane Wartenberg).

Læs mere om Gudrun Kühne på kunstnerens hjemmeside http://gudrunkuehne.de/index.php, hvor man også kan se hendes smukke skulpturer.

Læs mere om prisuddelingen og udstillingen på hjemmesiden for Stiftung Schloss Neuhardenberg. Og når i er på hjemmeside, kan I jo se, hvad de ellers byder på der.

Se evt. også Kulturradio vom rbb’s hjemmeside, hvor det er muligt at følge med i kulturnyhederne i Berlin.

Dagens tip er nok mest for jer, der kører i egen bil, men det er dog muligt at nå Schloss Neuhardenberg med tog, bus og taxi.

Skriv et svar