I Van Goghs verden

“…Sådan at gå hen og skære sit øre af,
Bare fordi at man er sur en dag …”

Sådan sang Shu bi dua i sangen Lulu Rocken Går, og det handlede selvfølgelig om Van Gogh. Det gør det også her i dag. For jeg opdagede tilfældigt en annonce for en helt anderledes udstilling om Van Goghs liv og kunst.

Udstillingen hedder Van Goghs Alive og den er et forsøg på at gøre et museumsbesøg eller i alt fald et besøg på en kunstudstilling mere levende, i stedet for at man går forsigtigt og andægtigt rundt fra den ene sal til den anden.

På denne udstilling kommer alle billederne til en i form af et stort multimedie med musik og billeder. Det kunne da være helt forfriskende at prøve. Jeg så lige promovideoen, og det ser meget imponerende ud. Men man skal nok lige indstille sig på, at det ikke er en kunstudstilling efter traditionelt kunsthistorisk mønster. Til gengæld åbner det måske ogle andre sanser for kunst hos nogle helt andre mennesker. Jeg ville ikke være bange for at prøve at opleve Van Gogh Alive.

Udstillingen er en vandreudstilling, i Berlin vises de på adressen Molkenmarkt 2 ved Nikolaiviertel indtil den 1.  November i år. Læs mere på http://www.vangoghalive.de/.

VGA Promo HD short from Arseny Sysolyatin on Vimeo.

Skriv et svar