BMW Berlin-Marathon

”Ich bin ein Berliner” –  det kendte Kennedy-citat  beskriver stemningen, som kan opleves den sidste weekend i september i Berlin. Det mener min gode veninde Inge, som er inline roller og står for dagens indlæg:

Er man turist i Berlin, kan man ikke undgå at blive grebet af stemningen, som en stor del af byens borgere deltager i. Mange hovedgaderne i byen afspærres mere eller mindre i to dage før BMW Berlin-Marathon,  der er er højdepunktet for de fleste løbende sportsudøvere.

For både motions- og eliteudøvere på inlineskates og almindelige løbere er det muligt at prøve årets træning af  til jubel fra publikum. Der er sambarytmer, dansepiger og lokale brassbands, som skaber en stemning af begejstring og engagement langs hele ruten. Som løber oplever man det som en fantastisk opbakning, og den bærer en igennem de 42,195 km. Ikke mindst, når publikum hepper og råber ens navn.

Ruten fører de mange skatere og løbere forbi byens serværdigheder gennem Berlins forskelligartede bydele. Lørdag  eftermiddag stormer 6500 skatere gennem byen. Søndagen er endnu større, når ca. 40.000 løbere præger bybilledet dagen igennem. Berlin er byen, hvor der sættes både verdensrekorder og personlige rekorder, når verdenseliten løber sammen med motionsløberen.

Er man i byen, bør man ikke gå glip af den fantastiske stemning der får berlinerne ud på gaderne. Er man ikke i byen, kan man følge BMW Marathon på i den direkte transmission på ARD 1 fra kl 8.30 på søndag.

Se også www.bmw-berlin-marathon.com/

Berlin-nyt ønsker Inge og alle løbere en rigtig god tur. Og her er en youtube video fra inlinernes marathon sidste år

Skriv et svar