OL 2024 i Berlin?

For tiden ser Brandenburger Tor helt speciel ud. Den er belyst med farver og sloganet “Wir wollen die Spiele”. Det er de Olympiske Lege, det handler om. Det vil vist kun være i weekenden, erfarer jeg fra Abendschau, så hvis I skal have et billede af det, skal I være hurtige.

Berlins senat satte i går med den nye regierender Bürgermeister Michael Müller i spidsen en kampagne igang for at få de Olympiske Lege  til Berlin i år 2024. Traditionen tro er Berlinerne slet ikke enige i denne sag. Så det vil muligvis komme til en folkeafstemning i Berlin, hvorvidt der skal ansøges om at blive vært for Olympiaden.

Men først skal Deutscher Olympische Sportbund træffe afgørelsen, om det skal være Berlin eller Hamborg, som skal søge om værtsskabet, for Hamborg er nemlig også i spil.

Nu skal kampagnen løbe – ikke kun på Brandenburger Tor, men også mange andre steder i byen og på nettet – indtil slutningen af februar. Herefter Skal DOSB beslutte sig den 21. marts, og hvis de beslutter sig for Berlin, skal der være en folkeafstemning for eller imod den 13. september i år.

Se evt. indslaget fra Abendschau http://www.rbb-online.de/abendschau/archiv/20150123_1930/berlin-startet-olympia-bewerbung.html

De forskellige store sportsklubber i Berlin har også lagt kampagnefilm på youtube – se en af dem her:

Skriv et svar