Bl.a. derfor kan jeg så godt lide Berlin

I går flyttede de første flygtninge ind i containerboligerne, som er etableret i Köpenick. De blev taget godt imod af bydelens beboere og blev således mødt med hjemmebag, hjertevarme og tøjdyr til børnene – en teddybjørn selvfølgelig, det er jo bjørnebyen, flygtningene er kommet til.

Der har på forhånd været modstand mod, at flygtningene skulle bo der. Men nu overvindes modstanden af hjælpsomhed og velkomst-sindelag fra områdets beboere. Det fortæller artiklen i Tagesspiegel i dag. Et “Seniorenheim” (hjem for ældre) i nærheden har bagt til flygtninge, og der ligger en pose med kager til hver familie, som kommer.

Der er også kommet masser af gaver til flygtningen, f.eks. barnevogne og babysengetøj, legetøj og madvarer. Hvor er det dejligt at høre. I en tid, hvor vi spiser mere end vi har gavn af og bruger mange penge på gaver til hinanden, er det godt at se, at der også er nogle, som kan undvære noget til de mennesker, som uforskyldt er kommet ud i en situation, hvor de må forlade hus og hjem og ingenting har.

Frivillige har taget initiativ til indsamling af tøj og legetøj, der bliver sørget for undervisning af børnene og pasning af de små, delvis af flygtningene selv. Frivillige vil stå for tyskundervisning af de voksne flygtninge. Den lokale fodboldklub står parat til at træne med børnene, for som initiativtageren siger – fodbold kan man sagtens spille sammen, selv om man ikke taler samme sprog.

Måske er det ikke tilfældigt, at der er forståelse for disse menneskers situation i Berlin. En by, hvis historie har budt indbyggerne lidt af hvert. Og især de ældre Berlinere kan sikkert huske, hvordan det er at være overladt til andres barmhjertighed. At det så også kommer til udtryk på denne måde, synes jeg bare er så positivt og dejligt at læse om. Det findes der ikke så meget af i pressen nu om dage.

Det er ikke luksus, flygtninge kommer til. De er femten om en bruser, f.eks. Rbb Abendschau har været indenfor i containerboligerne og bliver vist rundt af lederen på stedet. Det bliver også muligt for de omkringboende Berlinere at komme ind og se flygtningenes boliger.

Se artiklen i Tagesspiegel online.

Se evt. også indslag i Rbb Abendschau.

Skriv gerne en kommentar