Berlin som filmkulisse

En særlig sightseeing mulighed i Berlin er en bustur rundt til de steder, hvor kendte film blev optaget. Berlin bliver nemlig rigtig tit brugt som kulisse i film, også når det i filmen “foregår” i andre hovedstæder. Det skyldes, at det er forholdsvis nemt at komme til at spærre et kvarter af i Berlin i en periode for at filme. Jeg kom engang selv forbi et sted, hvor gaden var spærret af og hvor de var i fuld gang med at filme.

Det er VideoBustour Berlin, der står for turene, og der er forskellige ture at vælge imellem:

En tur fortæller om historiske begivenheder. Bussen kører til stedet, og på skærme i bussen vises film med de historiske begivenheder, der fandt sted netop der. F.eks. kejser Wilhelm på balkonen af det gamle slot, som ikke findes mere, men som skal genopbygges og hvor der nu står en lille prøve på den nye facade.

En anden tur handler om den delte by og berlinmurens historie. Også her vises begivenhederne på film i bussen, mens man er ved stedet. Da muren blev bygget og da den faldt.

En tredie tur viser stederne i de kendte film fra Berlin som f.eks. Die Legende von Paul und Paula, Lola Rennt og Goodbye Lenin!  Læs mere og bestil billetter på VideoBustour Berlins hjemmeside. Berlin WelcomeCard giver rabat til filmturene.

Et andet firma tilbyder film-byrundture til fods (og med de offentlige transportmidler). Disse ture finder I på hjemmesiden http://www.filmstadt-berlin.de/. Det er f.eks. turen Hollywood i Berlin. Her kommer man også til stederne, hvor de f.eks. Das Leben der Anderen, Valkyrie og The Reader (Der Vorleser) er optaget. Den sidste så jeg i TV for nylig – den glemmer man ikke igen! Hollywood turen finder sted hver lørdag – check selv klokkeslet (der står to forskellige på deres hjemmeside lige nu).

Der er også turen Filmstadt Berlin das Original, hvor man kommer en tur rundt og hører om 100 års filmhistorie i Berlin. Denne tur finder sted hver søndag. Se nærmere på hjemmesiden filmstadt-berlin.de.

Man kan tilmelde sig til turene på en mailadresse (se hjemmesiden). Man skal have et par gode sko på og have en BVG-billet (til busser, S-tog og U-bahn osv.).

Skriv et svar