Biografen Lichtblick på Kastanienallee

Lichtblick Kino på Kastanienallee sender trolig nyhedsmail med program for hver måned.

I april er der fokus på film af den tyske instruktør Christian Petzold. Nogle af jer husker ham måske fra Berlinalen i år, hvor han vandt sølvbjørnen for filmen Barbara. Biografen viser 11 af Petzolds film, deriblandt hans debutfilm Pilotinnen. Lørdag den 14. og søndag den 15. april er Petzold og hans med-instruktør og lærer ved filmskolen Harun Farocki til stedet ved visningen af filmene og der vil være diskussion efter forevisningen. Hvis man er meget filminsteresseret, kan det jo være en ekstra oplevelse at tage med.

Jeg kender ikke Petzolds film andet end hvad jeg har læst om dem i Lichtblicks program denne måned. Men jeg mener at kunne se det fælles træk ved dem, at de beskriver menneskelige relationer – ofte få personer imellem og ofte tilfældige relationer, som kan udvikle sig til mere end det tilfældige.

Jeg skal engang prøve at besøge biografen, måske bliver det når jeg tager en smut til Berlin sidst i denne måned.

Se programmet på Lichtblick’s hjemmeside. (de har vist ikke fået det nye program lagt på endnu, men det kommer nok). Der er mange andre gode og specielle film – og de udenlandske film bliver som regel vist med originalsprog og undertekster. Så, er ikke noget med “Hände hoch” her.

Skriv et svar