Berlin i miniformat

I Wuhlheide, der hvor det tidligere Ernst-Thälmann-Stadion lå, ligger Modellpark Berlin-Brandenburg med modeller af arkitektoniske bygningsværker i Berlin-Brandenburg området.

Her kan man i naturtro omgivelser se de meget nøjagtige modeller af Brandenburger Tor, Neue Wache, Siegessäule, Reichstag, Gedächtniskirche, Pergamonmuseum og Oberbaumbrücke – blot for at nævne nogle af de kendte bygningsværker fra Berlin. Der er mange flere bygninger fra hele Brandenburg regionen, som ikke er blandt de kendte turistattraktioner, men som er værd at stifte bekendtskab med, og som er med til at øge kendskabet til lokalhistorien. Der bygges hele tiden på nye modeller – alle bygges i forholdet 1:25, som skulle være den ideelle størrelse at opleve bygningsmodeller i.

Modelparken drives af Union Sozialer Einrichtungen gemeinnützige GmbH (USE). Det er en organisation som arbejder med uddannelse og rehabilitering til arbejdsmarkedet – det kan være for langtidsarbejdsløse, psykisk syge eller mennesker der har være syge i lang tid.

Hjemmesiden for modelparken har et oversigtskort over alle de modellerne, man kan se for øjeblikket. Ved de flest af dem kan man ved at holde musecurseren over tallet få oplyst data for originalen. Hjemmesiden fortæller også, hvordan man kommer til Modellpark Berlin-Brandenburg. Wuhlheide ligger i yderkanten af Berlin, så man skal beregne noget tid til at kommer derud.

Modellpark Berlin-Brandenburg 

Skriv et svar