Mindesmærke for Genforeningen

Kulturudvalget i Bundestag offentliggjorde for ca. et år siden vinderprojektet i konkurrencen om et mindesmærke for genforeningen.  Skulpturen skal stå på Schlossplatz ved det nye Humboldtforum.

Konkurrencen blev udskrevet i 2009, men allerede i 2007 besluttede Bundestag, at der skulle sættes et minde over genforeningen i form af en skulptur. På genforeningsdagen, 3. oktober sidste år blev der udpeget 3 projekter til at gå videre. Det ene projekt trak sig ud og tilbage var to, hvoraf altså vinderen offtenliggøres i dag. Den aflange, skålformede skulptur i glas og (på undersiden forgyldt) metal er skabt af Johannes Milla og Sasha Waltz.

Lynhurtigt er skulpturen i folkemunde blevet døbt “Der goldene Banan”. Det er også indlysene, når man ser billedet af den. Skulpturen har nu få titlen Bürger in Bewegung, og det er meningen at man skal kunne gå op i skulpturen, og at den kan bringes til at vugge. Derfor er det også senere blevet bestemt at sikkerhed må komme før æstetik, og at skulpturen skal forsynes med rækværk. Man fristes næsten til at kalde det rælinger, da skulpturen måske så mere kommer til at ligne en båd ….Og så kommer man jo til at tænke på vendingen: Vi er alle i samme båd…

Det bliver flot, når både slottet og skulpturen står der. Men først skal de lige bygge U5 færdig.

Læs mere om skulpturen på Berlin Online – her kan I også se et billede, der viser, hvordan skulpturen kommer til at se ud, og hvordan den kommer til at stå ved det nye slot.

Berlin.de kan I se en lille billedserie med modeller af skulpturen – og så er der også et billede af kunstnerne.

Skriv et svar