Berlin Greeter

Hvad er nu det for noget? Berlin Greeter? Hvorfor på engelsk?

Berlin Greeter kan vel oversættes til sådan noget som Berlin-vært. En der tager imod gæster i Berlin og byder velkommen. På engelsk fordi Berlin Greeter er udløber af det verdensomspændende Global Greeter network, som amerikaneren Lynn Brooks grundlagde i New York i 1992. I Berlin er fænomenet relativt nyt. Og for mig er det helt nyt, jeg har lige opdaget det via et nyhedsbrev fra berlin.de.

Konceptet er, at frivillige værter tager imod turister, som ønsker en mere personlig guide. Berlin Greeterne ikke professionelt uddannede guider, men de er inde i præcis det lille hjørne af byen Berlin eller det emne, som de viser gæster rundt i. For at få forbindelse til en Berlin Greeter skal man mindst 2 uger før besøget udfylde en formular og fortælle, hvad man specielt er interesseret i at høre om. Så får man kontakt til en vært, som er inde i stoffet.

Berlin Greeterne er som nævnt frivillige, og de ledsager turister 2-4 timer. Og de gør ganske gratis – også uden drikkepenge, står der på Berlin Greeters hjemmeside. Turen foregår til fods eller med den offentlige trafik, og her skal man selvfølgelig selv betale for billetten. Man kan melde sig som enkelt person, eller med gruppe på max 6 personer.

På formularen skal man oplyse hvilke sprog man taler og der er flere at vælge imellem. Selvfølgelig tysk, men også engelsk og en række andre, heriblandt svensk.

 

Jeg synes det lyder som en hyggelig måde på at lære Berlin at kende, men jeg vil mene, at det er hvis man er interesseret i et bestemt emne eller et bestemt kvarter – en såkaldt Kiez, at man skal bruge Berlin Greeters. Fx kunne jeg tænke mig at få en Berlin Greeter til at fortælle mig om journalisten og forfatteren Joseph Roth og Berlin. Jeg ved, at der findes et værtshus i Berlin, som er bygget op omkring ham, og det kunne være rart at besøge sammen med en stedkendt.

Læs mere på Berlin Greeter’s hjemmeside.

Skriv et svar