BE on demand – BE at home

Åh! Tænk at man kan se et teaterstykke fra Berliner Ensemble fra 1949. Og det er Mutter Courage! og det er med Helene Weigel som Mutter Courage! Og det er instrueret af Brecht selv! Det kan man. Helt gratis og hjemme som streaming fra BE. Men først til december, fra den 18.12. og en uge frem. Og det bliver jo helt vildt! Sikke en julegave!

Men nu – lige nu og indtil på torsdag kan vi se Die Mutter fra 1951/58. Det er i en genopsætning hvor Manfred Wekwerth instruerer efter Brechts instruktion fra 1951. Der er musik af Hanns Eisler. Altså holdet fra BE’s storhedstid og med de kendte skuespillere fra den tid – selvfølgelig Weigel i hovedrollen. På BE’s hjemmeside ligger der en kort introduktion til stykket, og der er også en tekst at læse om det. Nok en god idé lige at forberede sig, hvis man vil have fuldt udbytte.

Og i november skal vi se en optagelse af Brechts Coriolan, iscenesat af Wekwerth i 1964. Stykket vises fra Her vil der sikkert også komme introduktion. Her kan man streame fra den 20.11. og en uge frem.

Det er vist ikke helt nemt at få rettigheder til at vise Brechts stykker, så det er en helt enestående chance vi får her for at se disse historiske optagelser.

Læs mere om det og se flere oplysninger på BE’s hjemmeside her.

 

Skriv gerne en kommentar