Barry Lyndon i Friedrichshain

Søndag den 7. september er sidste dag med open air bio i Friedrichshain i år. Og hvilken film, der er på programmet: Stanley Kubricks Barry Lyndon!

Ryan O’Neil i rollen som Barryb Lyndon er skøn som bare s… havde jeg nær sagt, i denne film. Man kan kun elske den unge Barry Lyndon, som kommer igennem en udviling i sit liv, som han ikke hverken havde ønsket sig eller forestillet sig. Og der er fantastiske scener i filmen, nærmest som maleri-scener. Der er skrevet meget om, hvordan Barry Lyndon er blevet optaget. Bl.a. blev der brugt specielle kameraer, fordi Kubrick ønskede at optage med kun stearinlys som lyskilde. Det kan I selv google mere om.

Jeg blev selv bekendt med filmen for få år siden,  da en meget god ven gjode mig opmærksom på den. Det var ikke mindst på grund af den dejlige musik, som nærmest sniger sig ind under huden på tilskueren. F.eks. Schuberts klavertrio, opus 100. Filmen er fra 1975, dengang interesserede jeg mig åbenbart ikke så meget for den slags. Men nu har jeg købt filmen på DVD og nyder den en gang imellem.

Hvis I har lyst til en oplevelse, der vil slå benene væk under jer for en tid, så er muligheden der med Barry Lyndon i aften kl 19.30 i Friedrichshain. Læs mere på freiluftkino-berlin.de og http://www.freiluftkino-berlin.de/mobil/info.php

Skriv et svar