Audioguide med rundt i byen

Firmaet Rent-a-guide (lej en guide) udlejer audioguides til ture rundt i Berlin.

Rent-a-guide har rigtig mange ture. Det som fik mig til at blive opmærksom på dem var nyhedsbrevet fra berlin.de i sidste uge, hvor de anbefaler en tur i Friedrichshain, hvor det mest handler om Karl-Marx-Allée. Turen er en blanding af fiktion og fakta, det skal man lige være opmærksom på. De kalder det også ein Hörspiel zum Mitlaufen – altså en slags lydteater, som man kan gå til. Jeg har det sådan, at når man bare ved, at det også er fiktion, så kan man altid selv forske videre og finde fakta, hvis man har hang til det. Historien om Karl-Marx-Allée er jo ganske interessant. Den kan I også læse om her på berlin-nyt. Men man kan jo også tage det som en slags underholdning, hvor man befinder sig i kulisserne.

Om man foretrækker en levende guide, som det hedder, eller et par hovedtelefoner i ørerne, det er selvfølgelig et temperaments-spørgsmål. Personligt har jeg det sådan, at jeg ikke behøver være en del af en større gruppe, når jeg går rundt for at udforske byen. Jeg har ofte en bog med eller har sat mig ind i tingene på forhånd. På museer tager jeg altid en audioguide med, hvis jeg er alene afsted. Man får meget større udbytte af udstillingen, når man får lidt mere info med.

Jeg har ikke prøvet denne tur, men jeg er villig til at prøve. Det koster 9 € og man skal have sin audioguide udleveret i Café Sibylle. Man kan få den både på tysk og engelsk. Linket som jeg henviser til her, fortæller mere info.

Turen skønnes til at vare 2-3 timer, men man passer selv tempoet – det er også en fordel ved ikke at være del af en gruppe. I dag skulle det endda vist blive ude-vejr i Belin, hører jeg i Antenne Brandenburg.

Skriv et svar