Ampelmann …. Und Frau!

Nu nærmer julen sig, og mange af jer skal sikkert snart igang med at bage julesmåkager. Skal der lidt Berlin-minder ind i jeres juletraditioner?

Jeg går nogle gange ind i souvenirbutikkerne og køber en ting med hjem, hvis der er noget, jeg synes er pænt eller sjovt. For flere år siden købte jeg nogle kageforme i en af Ampelmann butikkerne. De har flere gange bragt lykke, når jeg har bagt kagerne fx til jul eller til kolleger dengang jeg gik på arbejde. Der følger en opskrift med formene. Den har jeg desværre forlist. Men man kan jo bruge enhver opskrift til peber- eller honningkager.

Siden jeg købte mine forme, kan jeg se i Ampelmann webshop, at Ampelfrau også er kommet til. Det er klart, ligestilling, også på kagefronten. Ligesom på de rigtige signaler nogle steder i Tyskland, så vidt jeg har kunnet researche dog ikke i Berlin. Læs fx Wikipedia. Hvis nogen ved noget andet, hører jeg gerne om det.

Ampelmann-temaet har jo en helt speciel historie, som også handler om om øst/vest debatten. På Ampelmann.de kan I også læse mere om, hvordan Ampelmann “blev født” i DDR og bevaret efter genforeningen, se linket her

På YouTube er der selvfølgelig også en hel del om Ampelmann. Også om kagerne.

Skriv gerne en kommentar