Amadeus på teater

1024px-Wolfgang-amadeus-mozart_1Mange husker nok Milos Formans storslåede film Amadeus. Fortællingen om Mozart og hans rival Antonio Salieri.

Nu kan man se Amadeus på teater i Berlin. Det er Schlosspark Theater Berlin, der har sat forestillingen op, instrueret af Thomas Schendel.

Fortællingen om Mozart og Salieri er jo, at Salieri i sin erkendelse af, at Mozart er et musikalsk geni, nærer en frygtelig jalousi overfor ham og derfor generer ham på alle mulige måder. At det ikke nødvendigvis er en sand fortælling, skal også lige indskydes. Men skæbnens ironi er, at mens Mozart stadig er kendt og elsket i vor tid, så kender de fleste Salieri for andet end for Mozarts ondskabsfulde rival.

Det siger sig selv at teaterstykket også indeholder Mozarts dejlige musik. Det er en forestilling, som jeg kunne finde på at gå ind og se, hvis jeg var i Berlin og der var tid til det.

Stykket spiller i aften og igen på flere datoer i oktober, november og december i år. Læs mere og køb billetter på hjemmesiden for Schlosspark Theater Berlin.

 

Skriv et svar