Zille Museum

Zille-Museum lukker – og åbner igen..

På et af tweetene fra min berlin-nyts twitter-liste så jeg en overskrift fra rbb Abendschau i går – Heinrich Zille Museum i Nikolaiviertel lukker! Og det om få dage!

Nå da! Det var da en overraskende nyhed! Jeg måtte lige kigge indslaget fra rbb Abendschau. Grunden til at museet lukker er, at der er utilfredshed med forpagteren og driften af museet. Det har der været gennem længere tid, og nu ønsker Nikolaiviertel e.V. at afslutte samarbejdet.

Indslaget slutter dog med, at der er planer om at åbne museet i en meget flottere udgave den 10. januar 2017, på Zilles fødselsdag. Det kan vi så glæde os til, og jeg vil medgive, at museet nok kunne trænge til en opfriskning. Som jeg forstår indslaget åbner museet på samme sted. Men det vil jeg lige følge med i.

Et andet sted i Berlin er Zille også aktuel. I Villa Oppenheim i Charlottenburg-Wilmersdorf vises indtil 8. januar udstillingen Auf den Spuren von Heinrich Zille. Kiezfotografien 1976 – 1984 von Gottfried Schenk. Heinrich Zille boede i kvarteret, nærmere betegnet i Sophie-Charlotten-Straße 88 gennem 37 år og skabte her en stor del af sine tegninger og fotografier fra arbejderklasse-miljøet – de værker, som nu befinder sig i museet i Nikolaiviertel.

Udstillingen i Villa Oppenheim er derimod fotografier af Gottried Schenk, som 1976-1984 med sit kamera gik i Zilles fodspor og dokumenterede det dengang saneringsmodne kvarter. Til udstillingen er udgivet kataloget Charlottenburgs rote Insel – Vom Zille-Milieu zum Klausenerplatz-Kiez med fotografier af Gottfried Schenk. Læs mere om udstillingen og åbningstider her.

Skriv et svar