Zerstörte Vielfalt – udstilling på DHM

For nogle dage siden skrev jeg om projektet og temaåret for Berlin 2013  Zerstörte Vielfalt.

Fra den 31. januar – til den 10. november viser DHM en udstilling, som fortæller om projektet og præsenterer de over 40 museer, Gedenkstätte, private foreningen m.v. som bidrager til temaåret og beskæftiger sig med Berlins historie under nazisternes styre – og dermed dokumenterer, hvor stor en ødelæggende virkning nazismen havde for livet i Berlin.

Hvis I går ind på DHM’s side om udstillingen, kan I læse, hvordan museet omtaler udstillingen. Det er rigtig flot gjort – for det er jo vanskeligt at beskrive en udstilling over den tid, som absolut intet positivt har over sig. Omtalen har efter min mening fundet det helt rigtige udtryk, og gør det klart, hvorfor det er relevant med en udstilling om emnet. Mange nulevende – både tyskere og de turister der kommer til Berlin – kan jo ikke forestille sig, hvad det ville sige at være borger i et samfund, der udviklede sig så vanvittigt. Det er godt, at det bliver dokumenteret, at det skete lige her hvor vi står.

På DHM plejer de at være ekstremt dygtige til at lave udstillinger, så jeg vil glæde mig til at se denne, næste gang jeg kommer til Berlin. Der er en hel del formidling på udstillingen – og det er i øvrigt gratis at besøge den. Man får udleveret en gratis katalog om alle udstillinger og arrangementer under temaåret – så det er en god idé at bruge DHM’s udstilling som udgangspunkt.

Denne udstilling er oplagt at besøge med skoleklasser. Se under Bildung und Vermittlung på DHM’s hjemmeside – her kan I downloade en PDF henvendt til lærere.

Der er selvfølgelig en audioguide man kan få med rundt, endda en speciel audioguide for børn og unge. Der er flere offentlige rundvisninger på bestemte tidspunkter, ligesom der er foredrag og film.

Læs mere om det hele på DHM’s hjemmeside.

Skriv et svar