World Press Photo udstilling på Berliner Ostbahnhof

Udstillingen med vinderbillederne fra World Press Photo konkurrencen 2014, som tidligere på året blev vist i Willy Brandt Haus, vises fra i dag og til den 9. oktober Berliner Ostbahnhof. Det læste jeg i DB’s magasin Mobil på vej herned i toget i går.

Det er gratis at se udstillingen og der er åbent døgnet rundt.

World Press Photos konkurrencens mission er “at opretholde den høje standard indenfor fotojournalisme og at arbejde for en fri og uindskrænket informationsudveksling“. Prisen som konkurrencens bedste foto er en af de vigtigste udmærkelser en pressefotograf kan få. Juryen har givet udmærkelser i 9 kategorier til 53 fotografer fra 25 forskellige lande.

Blandt de udstillede billeder er der dramatiske scener fra verdens brændpunkter, men også gribende og bevægende situationer fra områder som sport, kultur, miljø og videnskab, hedder det endvidere i udstillingsomtalen.

Det siges jo at billeder fortæller mere end 1000 ord. Det er også tilfældet med pressefotos, og jeg synes også, man oplever, at et godt pressefoto fortæller meget mere, end det er muligt at formidle i skrift. Nogle billeder udtrykker fx stor glæde, frygt og andre stærke følelser, som bare bliver helt anderledes, når man ser dem udtrykt i en ansigt, end når de bliver beskrevet.

Jeg vil se, om jeg får tid til at lægge turen omkring Ostbahnhof i de nærmeste dage.

Læs mere om World Press Photo på http://www.worldpressphoto.org

Skriv et svar