What’s App?

Vi hører det konstant, der er Apps til næsten alt. Og det er en rigtig god opfindelse med de Apps. Det er sådan noget, der bare virker, uden at man behøver vide, hvordan det virker.

Der findes også masser af Apps til info og underholdning om og i Berlin. Her på berlin-nyt vil jeg fremover præsentere nogle af de Berlin-Apps, som jeg selv er glad for at bruge.

Først og fremmest er der Appen Whatwashere_Berlin, som jeg har liggende prøve på og link til i mit sidepanel. Samme firma har udgivet en App om Berlinmurens historie. Den App udloddes hver den 9. i måneden til og med 9. november i en quiz her på berlin-nyt i anledning af 25 året, for murens fald. Hold øje med det!

En anden App, som jeg bruger rigtig meget, er Appen Rbb Mediathek. Med den kan man se Abendschau og Rbb Aktuell flere dage tilbage. På den måde er der mulighed for at følge med i, hvad der sker i byen, når man ikke er der selv. Der er også mulighed for at se mange dokumentarudsendelser, f.eks. ligger lige nu Mauerjahren, Leben im geteilten Berlin.

Og i skrivende stund sidder jeg og ser optagelser fra Classik Open Air på Gendarmenmarkt denne sommer. Sikke et fantastisk show! Det kan kun anbefales. Hør f.eks Till Brønner, gruppen Prag, Ana Loos og multitalentet Lars Redlich synge Habanera fra Carmen – i en lidt spøgefuld udgave…. Det afsluttende fyrværkeri til Filmorchester Babaelsbergs fremførelse af Elgars Pomp And Circumstance er en oplevelse helt i særklasse, hold da op!!

App’erne kan downloades fra Play Google til Android eller Itunes til iPhone og iPads. . Jeg bruger Samsung Tablet og Samsung Galaxy S4, og her fungerer de upåklageligt. Gå i Play google og søg efter Appen Rbb Mediathek, tryk download og I har underholdning om Berlin i timevis. Appen om muren fungerer dog kun til iOS

Læs også om Apps på Rbb’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar