Vikingerne indtager Berlin!

På lørdag kommer vikingerne til Berlin! I hvert fald ankommer Havhingsten, det rekonstruerede vikingeskib og lægger til ved Schiffbauerdamm.

Skibet bliver roet på Spree, da der på grund af aller broerne ikke kan sættes sejl. Der skal 65 roere til at få sådan et skib til at flytte sig. Måske kan nogle huske Søren Ryges udsendelse om Havhingstens sejltur til Dubliln i 2007.

Og nu er kursen altså sat mod Berlin. Havhingsten roes fra Treptower Park kl. 9.30, stopper kl. 11 ved O2-World og bliver liggende her en halv time. Så fortsætter det via Historischer Hafen til Sciffbauerdamm, hvor det ankommer kl. 16.45. Her er skibet åbent for besøgende fra kl. 16-18, man kan købe billetter om bord. Fra den 14. september vil der være mulighed for at se skibet dagligt kl. 10-19. Den 9. september dog kun fra kl. 10-13, for da kommer dronning Margrethe på besøg.

Anledningen til at vikingeskibet nu dukker op i Berlin er den store udstilling Die Wikinger i Martin-Gropius-Bau. Det er Museum für Vor- und Frühgeschichte i Berlin, British Museum i London og Nationalmuseet i København som i fællesskab står bag udstillingen.

Udstillingen åbnes den 9. september af Dronning Margrethe og Tysklands forbundspræsident Joachim Gauck. I forbindelse med udstillingsåbningen gør dronning Margrethe besøg andre steder i Berlin, se kongehusets hjemmeside.

Die Wikinger vises til 4. januar næste år. Se mere på hjemmesiden for udstillingen.

Gense Søren Ryges udsendelse om Havhingstens sejltur her:

http://youtu.be/RsConmc0rB8

Skriv et svar