Liebermann-Villa. Nyt solur, nyt kastanietræ og have-udstilling.

Seneste nyhedsbrev fra Liebermann-Villa am Wannsee fortæller, at der er kommet så rigelige sponsormidler ind til plantningen af et nyt kastanietræ i haven, at der også er blevet råd til at rekonstruere soluret, som forsvandt, da villaen blev “tvangssolgt” (vel nærmest stjålet) under nazismen i 1940.

Kastanietræet blev fældet for nyligt, kan jeg huske, jeg læste noget om. Om det var sygt, eller hvad der var galt husker jeg ikke. Men det var en stor sorg for museet, at træet skulle fældes. Sikkert fordi træet er afbildet på mange af de malerier, som Max Liebermann malede af sin have. Derfor var det afgørende at få plantet et nyt.

Soluret fortælles der om på hjemmesiden for Liebermann-Villa. Liebermann har også malet uret (i 1925) og der findes fotografier af det, som er blevet brugt til rekonstruktionen. Det rekonstruerede ur blev opstillet i haven den 8. august i år.

Her i sensommerdagene kunne en tur til Liebermann-Villa am Wannsee godt være en god tur at gøre. Den aktuelle udstilling Max Liebermann – Die Heckengärten vises til den 6. oktober. Den kan I også læse mere om på hjemmesiden – klik her. I dag er der endda rundvisning både i huset og i haven. Det er kl. 14.00, og det koster 3 Euro oven i museumsentréen.

Skriv et svar