Valentine’s Day i Berlin

♥ ♥ ♥ ♥

Inden vi ser os om er det den 14. februar. Det er Valentinsdag – eller Valentine’s Day om man vil – og det er den dag, hvor vi viser ekstra opmærksom overfor den/dem vi holder af. Hvad med at invitere din kæreste på en tur til Berlin?

Den 14. februar er en torsdag i år, så en forlænget weekend ville være oplagt. berlin-nyt vil ikke ligefrem arrangere turen for jer, men komme med forslag til, hvad sådan en weekend kan indeholde.

I kan komme til Berlin på flere måder, alt efter hvor i Danmark i bor, er den ene mulighed fordelagtig frem for den anden. Hvis I vil køre selv er det overkommeligt fra hele landet – ellers er Deuthsche Bahn/DSB en mulighed – der er direkte forbindelse fra Århus/København til Berlin med ICE toget. Det er en meget behagelig måde at rejse på. Der er god plads i de tyske tog – og til denne specielle tur skal I gøre jer selv den tjeneste at vælge 1. klasse. Der er også forskellige muligheder med busrejser. Og endelig er der fly som mulighed.

Vælg et hotel eller en lejlighed så tæt på Berlin Mitte, som i kan komme. Eller i hvert fald i nærhed af en S- eller U-bahn station. Sådan at I hurtigt kan komme ind til der, hvor tingene sker. Med hensyn til hotel kan jeg anbefale jer at kigge på tilbuddene fra Happydays, som berlin-nyt har samarbejde med. Deres Derag Hotel Königin Luise i Weissensee har jeg haft fornøjelsen af at bo på to gange, det er et superflot hotel med et meget venligt og servicemindet personale. Og deres morgenmadsbuffet er helt i top. Hotellet ligger i udkanten af en park og tæt ved den sø, der har lagt navn til bydelen. Et oplagt sted for en romantisk travetur. Der er 5 min. gang til sporvognen og 15 min. til Alexanderplatz. Men Happydays har også et hotel tæt ved Kurfürstendamm og Bahnhof Zoo: Grand City Hotel Berlin Kudamm – her har jeg også boet og her er alt også tip-top i orden. Klik på reklamebjælken her på siden for at se tilbuddene fra Happydays, og I får rabat, når I bestiller fra dette link.

Er I glade for musik skal I gå til Valentine-koncerten i Französischer Dom på Gendarmenmarkt. Her får kendte romantiske klassiske musikstykker spillet af Berliner Meistersolisten. Bachs Air, Vivaldis de 4 årstider, Tchaikovskys Andante Cantibile, Saint-Saëns’ Svanen m.m. De musikstykker smelter alle hjerter. Koncerten er selvsagt den 14. februar kl. 20. I kan købe billetter gennem Classictic.com

Fredag kunne I bare gå en tur i byen og kigge på alt det der sker. Har I lyst til at se nogle af de udstillinger, der fortæller om Berlins historie – Anden Verdenskrig – Den delte by – DDR – Muren og den fald – så kig under fanen Museer her på siden. Der finder I mange forslag også til besøg på museer, der handler om andre ting. Find et sted at spise en hyggelig frokost – det kunne være på en af Vapianos restauranter – ellers finder I små spisesteder overalt i byen.

Lørdag skulle I måske satse på at spise frokost i Fernsehturm? Så skal I bestille plads på restauranten i god tid i forvejen. Det kan I gøre på linket her. Sådan en Valentines-tur kunne også udmærket indeholde en lille gave til hinanden. Den skulle i så næsten købe i Berlin og give hinanden søndag morgen, inden i rejser hjem. Alt efter interesse og købekraft er der uanede muligheder. Jeg vil foreslå jer at gå hver for sig og shoppe, så I kan overraske hinanden. Enten i kvarteret omkring Kurfürstendamm, Alexanderplatz eller Fridrichstrasse skulle der være gode muligheder for at finde en lækker ting til hinanden.

Det var nogle tip herfra, resten er op til jer selv! Men vent ikke for længe med at bestille.

 

Skriv et svar