United Buddy Bears tilbage i Berlin

United Buddy Bears er vendt tilbage til Berlin efter verdensturné gennem seks år. Nu står de på på Walter-Benjamin-Platz, hvor de vil være at se indtil den 7. januar 2018.

De kendte og kulørte bjørne kan mange sikkert huske fra et Berlin besøg. Bjørnen er jo Berlins våbendyr, og de kulørte Buddy Bears er også blevet en souvenir artikel.

United Buddy Bears kan lyde som navnet på en fodboldklub. Men ordet United henviser til at bjørnen har relation til United Nations, det som vi i Danmark forkorter til FN. Det er også anledningen til at bjørnene så længe har været verden rundt og sikkert skal det igen.

Der findes 1 bjørn for hver af de 140 nationer i FN, og en kunstner fra hver nation i FN har bemalet en af de 2 meter høje bjørne. Således vises noget af landets særkende.

Bjørnene har også indbragt et stort beløb til fx Unicef fortælles det på hjemmesiden for Buddy Bears – det og meget mere info om bjørnene kan I læse her.

Den netop åbnede udstilling med United Buddy Bears på Walter-Benjamin-Platz er udendørs og kan ses på alle tider af døgnet.

140 stk. to meter høje bjørne, det må da være noget af et syn. Hvis vi kommer forbi her i næste uge, så skal de da fotograferes. Fotoet til indlægget er ikke fra udstillingen, men et foto af en af de “almindelige” Buddy Bears.

Skriv et svar