Berliner Rundfunk – sjov og klog radio

Jeg skrev for nogen tid siden om, hvordan man kan holde sig opdateret på Berlin – udover berlin-nyt her.

Et af mine forslag var at lytte til radiostationer. Og jeg nævnte også min yndlingstation. Nemlig Berliner Rundfunk 91.4! Man kan høre den live på nettet og på de fleste internet radio apps, i hvert fald på tunein.

Jeg kan god lide stationen, fordi der er rigtig god og hyggelig musik at lytte til, “Die besten Hits aller Zeiten” (alle tiders bedste hits), som de siger. Og det er rigtigt. Alle de kendte popmelodier gennem tiden, som man kan synge med på.

Så er der også tit nogle quizzer. Lige for tiden er der Das geheimnisvolle Berliner-Rätsel, hvor lytterne skal gætte en kendt Berliner. Det kan være alt fra en bygning, en ret eller en person. Alt muligt, som er kendt fra Berlin. Quizzen kører indtil der er en af lytterne der gætter den. Og så vinder man 1000 Euro.  Den nuværende ukendte Berliner har været på i en uge, tror jeg. Det er sjovt at gætte med på, men jeg har aldrig prøvet at ringe. Det kunne man jo egentlig godt.

Jeg kan ikke høre radioen dagen igennem, men jeg lytter altid til den om morgenen og nogle gange også om aftenen. Radioen fortæller selvfølgelig også om trafiksituationen og hvis der er nogle særlige forhold som evakuering af områder, hvis der er fundet bomber fra 2. verdenskrig, som skal uskadeliggøres. Det sker ofte, når der graves i jorden, og det kan være flere tusinde mennesker, som skal væk fra deres bolig mens detoneringen foregår.

Radioen fortæller også om kommende store begivenheder i Berlin som fx statsbesøg og besøg af dronning Elisabeth eller andre kongelige. Det kan også være en stor koncert eller en berømt kunstner, der kommer og optræder. Og det udloddes der ofte billetter til.

Så er der også et fast indslag som hedder Warum ? Darum! (hvorfor? derfor!. Det er en af radioværterne Simon Panteleid som fortæller om hvorfor man nu siger som man gør eller hvorfor hopper kænguruer, eller hvorfor er 13 et ulykkestal. Det er også sjovt at høre, og så bliver man da også lidt klogere.

…og ja, så er der også reklamer – men det er ikke for meget og ikke generende – efter min mening.

God lytning!

Skriv et svar