Ufa-Filmnächte 2015

I aften og fredag og lørdag er der stumfilmfestival i Berlin. Og der er tre meget interessante film på programmet. Visningen af filmene sker foran Alte Nationalgalerie på Museumsinsel, og hvilken flot kulisse!

Der er efterhånden blevet en flot tradition med at vise de gamle stumfilm, hvoraf mange har stor kvalitet og kan måle sig med nutidens filmproduktion – på trods af den store forskel i de tekniske kvaliteter. Der er også tradition for at nyskrive musik til stumfilmene, som jo også dengang i begyndelsen af 1900 tallet blev ledsaget af musik, når de blev vist.

Ufa har sit eget filmorkester, og det leverer musikken i aften sammen med Florian C. Reithner, som spiller på orgel, og som har komponeret musikken. I morgen er den internationalt kendte stumfilm-musiker, Neil Brand, der spiller til filmen på klaver. Lørdag er det Trioglyzerin, som har komponeret og spiller til filmen. Læs mere om musikerne her.

Og filmene: De er som sagt vældigt interessante. Filmen i aften, Tabu,  er instrueret af Friedrich Wilhelm Murnau, og så behøver man jo ikke sige mere for at kvaliteten er sikret. Handlingen foregår på en fiktiv sydhavsø og optagelserne foregik på Tahiti og rollerne spilles af lokale indbyggere. I morgen vises Johannes Guters Ihr Dunkler Punkt – en handling om personforveksling og med to af Tysklands mest legendare skuespillere Lilian Harvey og Willy Fritsch. Filmen lørdag er en silhuet-animationsfilm af Lotte Reiniger, Abenteuer des Prinzen Achmed.  Jeg har set flere af Lotte Reinigers flotte film og kan kun anbefale jer at at se filmen, hvis I er i nærheden. Reiniger anses for at være animationsfilmens moder. Læs mere om filmene her.

http://www.ufa-filmnaechte.de/

Se trailer til Ufa Filmnächte

Skriv et svar