Udstilling i Schinkel Pavillon

I dag vil jeg tage jer med til et sted, som det formodentlig kun er ret få af jer, der kender. Jeg kendte det heller ikke selv, før jeg blev gjort opmærksom på det i berlin.de’s seneste nyhedsbrev.

Stedet er Schinkel Pavillon. Et lille udstillingssted, som ligger i parken ved Kronprinzenpalais tæt ved Unter den Linden. Se beliggenhed her. Og stedet er jo interessant i sig selv. Bygget i 1969 af arkitekten Richard Paulick, og er nu et vigtigt bevaret bygningsværk fra DDR perioden. I kan læse mere og se billeder af bygningen på Schinkel Pavillons hjemmeside her – men bedre er det jo at se det i virkeligheden. Det går også op for mig nu, at jeg har været for lidt inde at snuse bag de store bygninger, som ligger ud til Unter den Linden. Men sådan er det med Berlin, der er altid mere at kigge på og udforske.

Schinkel Pavillon er som nævnt et udstillingssted. Lige nu og indtil 28. juli vises udstillingen Straying from the Line. Det er en udstilling med værker udelukkende af kvindelige kunstnere gennem de sidste 100 år. Værkerne og de 44 kunstnerne har ikke nogen logisk forbindelse med hinanden, men danner alligevel et netværk, hvor man kan observere fælles træk og temaer. Det er kun få af navnene, jeg kender i forvejen. Så her er også nye opdagelser at gøre. I kan læse mere om udstillingen her.

Vær opmærksom på, at på grund af noget byggeriarbejde kan man for tiden (midt april 2019) kun komme til Schinkel Pavillon fra Französische Straße.

Skriv et svar