Nye planer for gamle fabrikshaller i Spandau

På Berliner Morgenposts Facebookside fik jeg lige øje på overskriften Spandaus alte Geschützgießerei wird wiederbelebt.

Det lød interessant og jeg læste artiklen. Den fortæller om planerne om at genoplive gamle fabrikshaller, som har stået ubenyttet hen i nogle år. Bygningerne ligger lige ned til Havel og Spree, så det er et meget attraktivt område.

Det er investorer fra Kölln, som har købt bygningerne, og de har planer om café, kontorlokaler og p-pladser under jorden. Bygningerne er ikke egnet til boliger, citeres investorerne for at sige – det er noget med målene. Bygningerne er under Denkmalschutz og skal således fremstå, så historien tilbage fra 1838 fremgår. Det begyndte med artilleriproduktion og senere har der været kornlager i bygningerne.

Investorerne kan dog ikke udføre planerne, før de har været i offentlig høring for eventuelle indsigelser. De offentlige myndigheder ser positivt på planerne, men deres krav er, at området bliver offentligt tilgængeligt. Der tales også om et restaurant skib i området og om gallerier og andre kulturelle tilbud. Investorerne håber at kunne komme igang med projektet i slutningen af 2020.

Mon ikke det kan blive et dejligt sted at besøg i Berlin? Det tror jeg.

Læs hele artiklen i Berliner Morgenpost her.

På Google kan I se mange billeder af bygningerne. Jeg har søgt nogle frem her.

Skriv et svar