TV-tårnet

Nu skal det være!

Tro det eller ej, jeg har på trods af rigtig mange besøg i Berlin aldrig været i TV-tårnet. Jeg har ikke orket køen eller den rette lejlighed har ikke lige været der.

Ingen kan jo overse TV-tårnet. Det knejser over byen uanset hvor du er, og det kan altid bruges som en kæmpe kompasnål. Du ved altid nogenlunde, i hvilken retning du skal i forhold til tårnet.

Tårnet blev bygget i årene 1965-1969 i det daværende DDR. Jeg har hørt fortalt, at Walther Ulbricht bestemte, at tårnet skulle være 365 m højt, fordi ethvert barn skulle kunne huske dets højde – nemlig det samme som årets antal dage. Om det passer ved jeg ikke. Højden bliver nu angivet til 368 m, jeg mener det er når man regner den bolchestribede antenne med. Læs selv flere fakta på Wikipedia her og tårnets egen hjemmeside her.

Udover sin funktion som sendetårn for radio og TV er tårnet også en udsigtsattraktion med roterende restaurant. Og nu på det kommende Berlin-besøg i næste uge skal det altså være. Sådan noget er sjovest at gøre sammen med andre, så denne gang hvor jeg har følgeskab af min grandfætter har jeg  booket et bord i restauranten, så vi undgår køen. Det er nemt at booke billetten på tårnets hjemmeside, og man får en mail, hvorfra man kan få billetten direkte i sin wallet på telefonen.

Efter besøget i tårnet skal jeg nok give en melding om, hvordan det var. Besøg, udsigt, mad og det hele.

Skriv et svar