Fotoudstilling i NOCTI VAGUS

For nogen tid siden modtog jeg en mail fra NOCTI VAGUS, som fortalte om den fotoudstilling, der holdes fernisering på i dag den 29. april 2017.

Udstillingen med titlen Leben auf Berliner Asphalt åbnes med et velgørenhedsarrangement, og det hænger sammen med udstillingens tema. Som titlen røber handler det om mennesker, som bor på gaden – hjemløse. I samarbejde med Berliner Obdachlosenhilfe arrangerer NOCTI VAGUS en middag i mørke med deltagelse af kunstnere fra Berlin, og overskuddet går til foreningen Helfen hilft Leben.

Grunden til at der sættes spot på hjemløse lige nu er, at når vejret bliver lunere, ophører Kältenotunterkünfte – den specielle kuldenødhjælp, som ydes om vinteren, og det bliver igen svært for de mennesker, som lever på gaden.

På udstillingen ses fotografier af kunstfotografen Antje Schulz fra Berlin, som har været med en gadearbejder rundt i byen. Der er faktisk en rigtig dejlig sætning i pressemeddelelsen til udstillingen, som jeg fik sendt med i mailen. Den lyder sådan her: “Ihre bewegenden Bilder erzählen von Betroffenen, die trotz unmenschlicher Bedingungen ihre Menschlichkeit und ihre Hoffnung nie verloren haben”. (Hendes bevægende billeder skildrer personer, som trods umenneskelige betingelser aldrig har mistet deres menneskelighed og håb).

Det er nok vigtigt, at vi forstår dette. Trods det at en person er hjemløs, er det et menneske som alle andre. Med sin egen personlige historie og alt det, som menneskelivet indeholder. En hjemløs er ikke bare en person, der har fået prædikatet og stemplet hjemløs og kan indordnes under en stor samlet kategori. 

For at være med til ferniseringen i aften skal man deltage i velgørenhedsmiddagen. Men efterfølgende dage kan udstillingen ses uden at det koster noget, sådan som jeg har forstået det.

Udstillingen Leben auf Berliner Asphalt vises til 31. august. Læs mere om udstillingen på fotografens hjemmeside her.

Skriv gerne en kommentar