TV-serie om hotel Adlon

Fra i aften den 6. januar sender ZDF en serie om Berlins berømte Hotel Adlon.

Hotellet, som ligger ved Brandenburger Tor behøver vist ikke nogen nærmere præsentation. Mon ikke de fleste kender historien om den navnkundige hotel? Det var i begyndelsen af 1900-tallet og indtil 2. verdenskrig stedet man boede, når man var i Berlin, hvis man var noget “ved musikken”, som det hedder. Og det er stadig stedet, hvor stastmænd og filmstjerner bor, når de gæster Berlin. Så tit kan man få et glimt af en stjerne, når man kommer forbi hotellet. Det var også her Obama boede, da han var i Berlin, umiddelbart før han blev valgt. Jeg var der også, men så ham ikke, kun opbuddet af sikkerhedsfolk ved hotellet.

Hotellet blev grundlagt af købmanden Lorenz Adlon, som havde tjent til byggeriet gennem sine forretninger. Hotellet var et luxus-hotel udstyret med de nyeste tekniske faciliteter, tilmed var hotellet holdt i en udsøgt æstetisk stil. De mange prominente og karismatiske mennesker, som har gæstet hotellet gennem tiderne var med til at skabe myten om dette grandiose hotel i Berlin, byen som selv havde og har status som et magisk sted, en by som på godt og ondt har været central i verdenshistorien gennem de sidste 100 år. Serien om hotellet er samtidig en fortælling om familien Adlon. Som så mange andre bygninger blev hotellet bombet under 2. verdenskrig og kunne ikke benyttes som hotel. En del af bygningen blev brugt som krigslazaret. Prøv at se billederne fra 1926 og 1950 på Wikipedia artiklen, som jeg linker til sidst i teksten.

Adlon
Foto: Kirsten Andersen

Det hotel Adlon som står på Pariser Platz i dag er det genopbyggede hotel. Jeg tog billedet her i 1996. Jeg tænkte dengang, at det ville blive flot at se, når det stod der – og det tænker jeg på, hver gang jeg går forbi det nu. Det ER flot. Desværre har jeg aldrig haft lejlighed til at være indenfor.

I kan følge TV- serien i tre dele, hvis I kan se ZDF. Jeg skal i al fald se den. En af Tysklands største skuespillere, Heino Ferch var gæst i talkshowet Tietjen und Hirschhausen på NDR. Her fortalte han om serien, hvor han har en rolle som Louis Adlon. Det er en grund mere til at se serien. Ferch er en pokkers dygtig skuespiller.

Serien sendes første gang i aften kl. 20:15 på ZDF.

Læs om Hotel Adlon på Wikipedia

Læs mere på ZDF’ s side om serien

Skriv et svar