The Adlons

Kan I huske den engelske TV- serie The Ashtons? Det var også sådan en familiesaga, hvor de måtte igennem historiens gang med verdenskrigene. Der var et uendeligt antal afsnit, de blev vist i min barndom, så vidt jeg husker vist lørdag eftermiddage. Vi fulgte det slavisk – det var dengang der kun fandtes DR at se – i hvert fald ude på landet.

Nu har vi flere DR-kanaler og heldigvis også en del udenlandske, deriblandt ZDF. Og jeg sad jo og så serien om familien Adlon og deres hotel i går aftes. Det var faktisk bedre, end hvad jeg havde sat næsen op efter. Der er masser af drama i fortællingen om familien Adlon og det er gode skuespillere. Forresten er der danske undertekster, så alle kan være med. Det fortsætter i  aften med afsnit 2, og den skal jeg have med også – det er helt sikker.

I serien er der også klip med historiske optagelser – de er jo altid interessante at se. Og umiddelbart efter 1. afsnit i går blev der sendt en dokumentar om Hotel Adlon. Her var der selvfølgelig endnu flere historiske optagelser, og vi fik at se, hvordan seriens hovedpersoner så ud i virkeligheden. Desværre tog det lidt af spændingen, at vi nu også ved hvad der sker med familien i de næste afsnit, men det må vi jo se at abstrahere fra og så nyde den underholdningsværdi, der også er i serien.

Det blev annonceret efter udsendelsen at serien allerede kan købes på DVD gennem ZDF og vist også i almindelig handel. Den kommer jeg nok til at skulle have på et tidspunkt, hvis den ikke er alt for kostbar.

Jeg kan altså kun opfordre til at sætte jer foran skærmen igen i aften. Begge søndagens udsendelser kan ses fra Zdf’s hjemmeside, så I kan nå at være med fra begyndelsen – eller I kan se dem, hvis I ikke kan tage Zdf.

Skriv et svar