Træk en bog i automaten

Hvis man på ferien i Berlin har en ubændig læselyst, men ikke lige har noget læsestof og det er aften eller søndag og boghandlen er lukket, så kan man alligevel få fat i noget læsestof.

På perronen ved U8 på U Bahnhof Alexanderplatz står nemlig en automat, hvor man kan trække sig en bog. Nogle tænker måske lige, om det er sådan nogle bøger, som man ikke kan få sig til at købe i butikken, men det er der ikke tale om. Det er helt almindelige bøger, romaner, biografier, faglitteratur og børnebøger.

Jeg hørte om automaten på Berliner Rundfunk i går, men den har faktisk stået der siden november 2013. Så i radioen kunne de også fortælle, hvilke bøger, der var automatens bestsellere. Det fik jeg dog ikke helt fat i. Men det kan være, at der er en bestsellerliste på automaten. Det kan I jo se efter, hvis I kommer forbi. Jeg mener, at de sagde, at bøgerne koster 10 Euro.

Det er da en god idé sådan at stille litteratur til rådighed døgnet rundt, især i en by, hvor der ikke er åbne butikker i weekenden generelt. Men jeg vil så også nævne, at Kulturkaufhaus Dussmann i Friedrichstrasse har åbent til midnat på hverdage og til kl 23.30 om lørdagen. Så der er god mulighed for at få læselysten stillet i Berlin.

God læselyst!

Skriv et svar