Jeg må indrømme, at jeg har en svaghed for det. Dog ikke så slemt, at jeg ikke kan få nok af det – men det er tæt på. Det var den polske Kong Arthur der Starke, der i 1726 formulerede betagelsen af porcelæn på den måde.

MuseumsJournals januar kvartal omtaler en udstilling på Kunstgewerbemuseum om porcelænets vej fra Asien til Europa. Udstillingen med titlen Rokokowelten. Neupräsentation der Porzellan- und Fayencesammlung vises indtil videre, står der.

På udstillingen fortælles historien om, hvornår og hvordan europæiske porcelænsfabrikanter knækkede koden til at fremstille det fine hvide porcelæn – med alkymisten Johann Friedrich Böttger i Meissen som en af de første. Og så vises der selvfølgelig et stort udvalg af museets samling af både asiatisk porcelæn og det tyske, herunder både figurer og service til borddækning.

Når jeg ser billeder af de skønne bemalede figurer og figurgrupper, så kan jeg godt forstå Kong Arthur den stærke. At han ikke kunne få nok. Jeg ved, at jeg aldrig kan få noget af det, for det er alt for dyrt. Jeg har heller ikke plads til 😜 Men hvis jeg bare kan opleve at se noget af det i virkeligheden og ikke kun på billeder, så vil det også række. Det kan jeg altså nu på Kunstgewerbemuseum i Berlin. Og det kan I også.

Læs mere om udstillingen og se billeder af nogle af de flotte figurer på Kunstgewerbemuseums hjemmeside her.

Skriv gerne en kommentar