Ny Stasi-udstilling i Gedenkstätte Hohenschönhausen

I går åbnede en ny særudstilling i Gedenkstätte Hohenschönhausen. Udstillingen hedder Stasi in Berlin og den vises frem til 31. marts 2020.

På udstillingen kommer man ind i et rum, hvor man kan gå på et 70 kvadratmeter stort kort over Berlin. Man får en Ipad udleveret og på forskellige punkter på kortet kan man få oplysninger om Stasis aktiviteter på stedet. Det kan være fotos og tekst men også autentiske film. Og de steder Stasi opererede i Berlin var vel at mærke både i Øst- og Vestberlin.

Der kan være 20 personer i rummet ad gangen, og man får lov til at være der i en time. Før man kommer ind i udstillingsrummet, bliver man samlet i et rum med et “spion-spejl” – hvor man får vist nogle af Stasis undervisningsfilm, f.eks. vedr. ture mellem Øst- og Vest Berlin. Herefter får man en introduktion til udstillingsrummet.

Det lyder som en meget interessant udstilling og den kommer helt sikkert på min ønskeliste til næste Berlin-tur.

Læs mere om udstilling her.

Læs artikel om udstillingen i Berliner Morgenpost, som gjorde mig opmærksom på udstillingen her.

På udstillingens egen hjemmeside kan man se rummet med kortet og prøve at klikke på nogle af lokationerne. Det giver en god forestilling om, hvad udstillingen går ud på. Se hjemmesiden her.

Det er i øvrigt gratis at se udstillingen.

 

Skriv gerne en kommentar