Stumfilm med levende musik i Wilmersdorf

I aften kan I komme til et arrangement, hvor der vises stumfilm og spilles live-musik på klaver. Arrangementet finder sted i Café Budzinske i Wilmersdorf og det er kl. 20. Pianisten er Jean Friedrich Strunk. Hvilken eller hvilke film, der vises, det er ikke rigtigt til at se, men der annonceres også med opfordringen om at lade sig overraske. Der er mange af de gamle stumfilm, som er rigtig skønne at se, og mange af dem holder som underholdning den dag i dag. Så det er bare at tage chancen og se, om der ikke er noget godt i vente.

Se mere om arrangementet her.

Det er hjemmesiden gratis-in-berlin, der skriver om arrangementet. Det betyder, at der ikke skal betales entré. Men man forventer, at der købes noget at drikke under forestillingen og betales, det som på tysk kaldes eine Spende. Et bidrag. Og der skal man nok ikke smide 5 og 10 cent i en bøtte. Det er nok nærmere en 5 Euro, vi snakker om. Jeg oplevede det til en jazzkoncert, hvor arrangøren var så venlig at vejlede mig, så jeg undgik at det blev pinligt.

Det er en anden tradition end vi er vant til her, hvor der oftest enten betales entré eller det er gratis. Det er helt almindeligt til de mindre sommerkoncerter i Tyskland at koncerten er gratis, men at “hatten går rundt”. Det er vel også OK, bare man lige ved, hvordan det foregår.

Skulle I gå til filmforestilling på Budzinske i aften, så vil jeg sige god fornøjelse!

 

Skriv gerne en kommentar