Spot på september

Så er vi nået til den første efterårsmåned. Det er blevet september igen. Som sædvanligt ved månedens begyndelse vil jeg fremhæve en håndfuld begivenheder, som jeg synes kunne være interessante at  deltage i. Der er de fire store, som ikke er til at komme udenom, og så er der en lidt anderledes af slagsen til sidst.

IFA 2016
Fra den 2.-7. september løber IFA messen. IFA står for Internationalle Funkausstellung. På denne store messe, som er kendt vidt og bredt, udstilles alt, hvad man kan forestille sig af elektroniske dimser og dutter, tv, radio, telefoner, pc’er, husholdningsmaskiner og meget mere.  Messen holdes i Messe Berlin ved Funkturm i Charlottenburg-Wilmersdorf. Læs mere på IFA hjemmesiden, hvor I også kan se oversigtskort over hallerne og downloade apps.

Pyronale VM i fyrværkeri
Hvis man er til fyrværkeri, er der i begyndelsen af september mulighed for at opleve dette på det helt høje konkurrenceplan. Den 9. og 10. september afholdes Pyronalen i Berlin. Udvalgte lande konkurrerer hvert år – i år er det Frankrig, Polen og Brasilien den 9. september og Østrig, Rumænien og Portugal den 10. september. Farverne skal være blå og grøn, dog ikke når der affyres til musik, men så er musikken også bestemt på forhånd. Det er i år Tjajkovskis 1812 ouverture – det bliver flot!. Se mere om program og billetter på pyronale.de.

Mindesmærkernes dag
Søndag den 11. september er der fokus på mindesmærkerne i hele Tyskland. Det er Tag des offenen Denkmals og i Berlin myldrer det jo med sådan nogle. Denne dag kan man få en helt speciel oplevelse med den tyske historie. Se kortet over Berlin her og vælg bydelen, hvor I vil opleve det. På samme side kan I downloade pdf-programmet på hele 94 sider. Så er der mulighed for i ro og mag at læse om, hvad der er på det store program og at tage teksterne for de udvalgte steder med sig på ferien. Bærmærk, at der for nogle af stederne også er program den 10. september.

Berlin Marathon
Er jo heller ikke til at komme udenom, når man tænker på store begivenheder i september i Berlin. Den 25. september er der ca. 60.000 deltagere fra omkring 130 nationer, der snører løbeskoene eller spænder rulleskøjterne på. Det er et af verdens mest berømte – og blandt løbere mest populære – marathonløb. Jeg plejer at følge løbet på TV, så er det ligesom man er lidt i Berlin igen. Hvis I er i Berlin den dag, så er det bare ud på gaden og heppe på løberne. Se mere om Berlin Marathon 2016 her.

Fernsehturm_LegoLego for voksne
Så er vi kommet til et lidt mere anderledes arrangement, som jeg vil pege på. Jeg fik øje på det ved et tilfælde, faktisk inde på BVG’s hjemmeside. Så der er nok noget samarbejde mellem BVG og Lego omkring arrangementet.

Det er Legoland Berlin, som med jævne mellemrum afholder Lego-aften kun for voksne. Næste gang er den 29. september. Voksne, som elsker Lego, men som ikke har nogen børn at bygge Lego med, kan til dette arrangement komme og boltre sig med klodserne sammen med ligesindede. Læs mere om arrangementet her.

Det synes jeg da er en sjov idé. Min gode veninde Lili har en søn, Andreas, som også er vild med lego. Han er ikke 18 år endnu, så han må vente nogen år endnu på at være med til sådan en voksen-Lego-aften. Andreas kan bygge næsten alt i Lego, og her har han bygget Fernsehturm og fotograferet det til mig. Tak for det, Andreas!

Skriv et svar