Musikfest Berlin 2016. Gustavo Dudamel. Foto: Adam Latham

Slaraffenland for musikelskere: Musikfest i Berlin

De allerbedste symfoniorkestre og ensembler, berømte dirigenter, solister i verdensklasse – og Berlins bedste koncertsale. Det er hvad man kan opleve på Musikfest Berlin, som begyndte 2. september og varer ved til den 20. september.

Det er Berliner Festspiele, som sammen med  Stiftung Berliner Philharmoniker står for denne koncertrække af musik i mesterklasse. Koncerterne spilles i Philharmonie – den store koncertsal og kammermusiksalen samt i Haus der Berliner Festspiele og Rbb’s koncertsal.

Symfoniorkestre og solister fra Tyskland og hele verden kommer og giver koncert i Berlin, denne gang er fx også Den danske Strygekvartet på programmet. I kan se hele programmet på hjemmesiden for Musikfest Berlin her.

Og gør jer selv den tjeneste at gå programmet godt igennem, nærstuder det!. Der er virkelig fine navne og orkestre med. Fx Orquesta Sinfónica Simón Bolívar de Venezuela, som dirigeres af en af mine yndlingsdirigenter, Gustavo Dudamel (billedet til dette indlæg). Der er så afvekslende musik på programmet lige fra filmmusik fra Metro-Goldwyn-Mayor film til hele tre koncerter med musik af György Ligeti (1923–2006), som æres på dette års festival. Der opføres også live musik til film på festivalen.

Af andre komponister som spilles på festivalen kan nævnes: Bach, Beethoven, Boulez, Busoni, Schostakowitsch, Richard Strauss, Richard Wagner og Galina Ustwolskaja. Til finalekoncerten opfører Staatskapelle Berlin Edward Elgars „The Dream of Gerontius“, dirigeret af Daniel Barenboim, med Sarah Connolly, Jonas Kaufmann og Thomas Hampson som solister.

Se også siden her, hvor der på en alfabetisk liste fortælles om de optrædende orkestre og solister samt komponisterne. Det skal også lige nævnes, at udstillingen „BUSONI: Freiheit für die Tonkunst!“ netop er åbnet på Kunstbibliothek i Kulturforum. Med en koncertbillet til Musikfest Berlin i hånden får man rabat på entré til udstillingen.

Det er med andre ord slaraffenland for musikelskere i Berlin lige nu!

Foto til indlægget: Musikfest Berlin 2016. Gustavo Dudamel. Foto: Adam Latham

2 tanker om “Slaraffenland for musikelskere: Musikfest i Berlin”

 1. Kære Bo,
  Tak for din kommentar. Og tak for interessen. Det glæder mig meget at høre, at du har glæde af mine Berliner-tips.
  Jeg modtager også rigtig gerne tips fra jer læsere, som har opdaget noget interessant at se i Berlin.
  Mange hilsner Kirsten

 2. Læser stort set alle dine nyhedsbreve – og det er en fornøjelse hver eneste gang.
  Venlig hilsen
  Bo
  (Deltidsrejseleder)

Skriv et svar