Slottet åbnet for sponsorerne

Lige siden jeg begyndte at interessere mig for Berlin har jeg været fascineret af planerne om at genopbygge slottet. Jeg har fulgt nedrivningen af Palast der Republik og genopbygningen af det nye slot. Da planerne endnu kun var planer, besøgte jeg også informationscentret og fik en snak med den venlige herre, som stod og talte med de besøgende. Jeg tænkte da på, at min bacheloropgave skulle handle om fænomenet at genopbygge et barokslot i det 21. århundrede. Det blev dog ikke dette emne jeg skrev om, men jeg har fulgt projektet og har også løbende skrevet om det her på berlin-nyt. Til gengæld kan jeg linke til en artikel af Anders Bager Eriksen, som driver Historiske Rejser, han har nemlig som historiker skrevet speciale om emnet. Du kan læse hans artikel her.

Nu er slottet bygget, og nu har jeg fået set optagelserne af åbningen af slottet, som på grund af den hærgende corona måtte ske uden gæster. Som sponsor blev jeg dog inviteret til at overvære åbningen i en direkte streaming. Det var den 28. november, men som jeg tidligere har skrevet, var posten forsinket og jeg nåede ikke at være med direkte. Heldigvis ligger videoen med optagelserne på hjemmesiden for Förderverein Berliner Schloss indtil 1. januar 2021, så der er tid til, at du kan tage et kig i juledagene. Det vil jeg opfordre til at gøre, for der er rigtig mange fine optagelser og fortællinger om slottet. Og så er der musikalske indslag ind imellem. Både klassisk, jazz og swing. Skøn underholdning. Se optagelsen her.

I videoen fortælles det, at alle, som har støttet genopbygningen kan få en nøgle til slottet. Det er en kopi af nøglen til det gamle slot, og den kunne også bruges til Schloss Scharlottenburg. Man kan selvfølgelig ikke låse sig ind de to steder i dag med den nøgle, man får. Men jeg har da bedt om at få en tilsendt. Det er jo meget sjovt at have en nøgle til slottet i Berlin, det vil jeg da gå og prale med, når jeg får den.

Da jeg så videoen, tillod jeg mig at tage nogle billeder, ligesom hvis de havde kunnet holde det på sædvanligvis, hvor jeg også ville være indbudt. Jeg viser nogle få af billederne her, for at du kan få et indtryk af det smukke slot, både ude og inde.

Og snyd ikke dig selv for at se filmen, hvor man i Zeitraffer ser, hvordan slottet gradvist bygges op. Det er imponerende! Se Zeitrafferen her.

Hvis du også synes, det kunne være sjovt at være med til at støtte slottet, så mangler de endnu en lille sum penge. Man kan støtte fra 50 Euro og op. Du kan se, hvordan du gør her. Som sponser får du dit navn eksponeret inde i slottet og det bliver vist præcist hvor I slottet du har bidraget. Jeg har bidraget med dele af to byggesten 🙂 Når man besøger slottet, kan man søge sit navn frem og få det vist, og det kan man også gøre på hjemmesiden. Du kan prøve at søge mit navn frem her, så kan du se, hvordan det virker (Name: Andersen, Vorname: Kirsten, Ort: Aalborg). Der bliver fortalt om dette i videoen for åbningsdagen.

2 tanker om “Slottet åbnet for sponsorerne”

Skriv et svar