Sanssouci parken i Potsdam – ny film på rbb

Det er endnu ikke blevet til, at jeg har fået besøgt Potsdam og fået set barokslottet og orangeriet der. Så jeg blev nysgerrig, da jeg på min rbb-app så at der i rbb’s mediatek ligger en film om Sanssouciparken set fra oven. Det måtte da være godt til at få et overblik. For alle, som fortæller om Potsdam og slottet, siger jo, at det er så kæmpestort et område, at man skal leje en cykel for at nå rundt, og at man kan bruge en hel dag der, – mindst!

Det tror jeg på. Efter at have set den skønne film. Nu er det da helt sikkert, at jeg skal en tur til Potsdam, men jeg vil gøre det om foråret eller om sommeren. Der er virkelig meget at se og meget historiefortælling omkring det. Det kan nok lønne sig, at læse en hel del op på det, inden man tager derud. Filmen her er også en god forberedelse, og har man været i Potsdam og set det hele, kan den sikkert være et glædeligt gensyn.

Jeg kom til at tænke på, at jeg i min bogsamling har et katalog i serien Die Blauen Bücher fra 1929 med titlen Deutscher Barock. I kataloget er flere fotografier fra Potsdam bl.a. et af Sanssouci, som jeg har affotograferet her. Der er i øvrigt også fotografier – både eksteriør og interiør af slottet i Berlin, som blev revet ned i 1953 og som nu bliver genopbygget. Meget interessant!

Men tilbage til Potsdam og filmen om Park Sanssouci. I kan som sagt se den i rbb’s mediatek. Hvor længe den ligger der, ved jeg ikke, så se den hellere allerede i dag!

Skriv gerne en kommentar