Pinseferie i Berlin!

Jagdschloss Grunewald
Til Pinse, når skoven bliver rigtig grøn… hedder det i sangen. Skal I en tur ud i det grønne i pinseferien, kunne turen udmærket gå til Jagdschloss Grunewald. Renaissanceslottet har stået der siden 1542 og er gennem tiden blevet udbygget og moderniseret. Som navnet siger er det altid blevet brugt som de kongeliges jagtslot. Der er som bekendt ingen kongelige i Tyskland mere, og slottet har været brugt som museum siden 1932. Nu vises igen og i restaureret stand slottets samling af knap 30 malerier af Lucas Cranach den ældre og Lucas Cranach den yngre. Desuden vises en udstilling om slottets funktion som jagtslot – det er malerier med jagtscener og forskellige kunstneriske præsentationer af jagttrofæer. Læs mere om slottet og udstillingerne.  I den kommende uge er der klassiske open air koncerter ved slottet 23., 24. og 25. maj, hvor der er mulighed for at se Cranach udstillingen først. Og sikke da et flot program! Læs mere om koncerterne.

Potsdamer Platz
25 året for genforeningen, udstilling i Potsdamer Platz Arkaden

I anledning af 25 året for genforeningen, den 3. oktober i år, er der netop åbnet en udstilling i Potsdamer Platz Arkaden. Shoppingcentret på Potsdamer Platz er måske blevet en smule overset især efter Mall of Berlin er åbnet. Det er faktisk et hyggeligt sted at gå og handle, sætte sig at få lidt at spise og som regel har de en udstilling at kigge på også. Og lige nu er udstillingen om genforeningen af de to Tysklande i 1990 som nævnt lige åbnet. Så tag den med, hvis I er på Potsdamer Platz. Se mere om udstillingen. Udstillingen vises til og med 4. oktober i år. Der er meget andet at gå efter på Potsdamer Platz, så man kan nemt få en dag til at gå der: Panoramapunkt, Legoland Berlin, Filmmuseet, Boulevard der Stars, Cinemaxx, Daimler Art Collection osv, osv.

©berlin-nyt.dk
Alte Nationalgalerie Berlin. Foto©berlin-nyt.dk

Impressionisme og Ekspressionisme i Alte Nationalgalerie
Det er nok de to ismer, som er allermest populære hos det brede kunstpublikum. Moderne og alligevel smukt at se på (min egen personlige udlægning). De to forskellige stilarter præsenteres nu side om side i Alte Nationalgalerie.  Sådan præsenterede også Ludwig Justi (1876-1957), direktør for Berliner Nationalgalerie 1909-1933, værker fra de to ismer i Kronprinzenpalais, fortællles det i MusuemsJournal 2/2015. Han gjorde det direkte med det formål at sammenligne impressionisme og ekspressionisme, og det er netop også hvad den nye udstilling gør, som åbner den 22. maj i Alte Nationalgalerie. Læs mere om udstillingen. Udstillingen vises til 20. september i år. Se youtube video om udstillingen.

Museum für Fotografie – to udstillinger
For den ene udstilling er det sidste udkald i dag den 17. maj 2015. Det er udstillingen af 200 værker fra Helmut Newtons samling, som han har skænket Helmut Newton Stiftung som et permanent lån. En lidt finurlig betegnelse, men det bunder sikkert i noget økonomi. Udstillingen er delt op i 3 temaer, Portrætter, nøgenbilleder og modebilleder. Det fortælles i udstillingsteksten på Helmut Newton Stiftungs hjemmeside, at der er portrætter af mange kendte ansigter.  Jeg gad godt se denne udstilling og kan ikke forklare, hvorfor jeg ikke har gjort det. Hvis I vil se den, er det altså sidste chance i dag.

Den anden udstilling på Museum für Fotografie viser fotografier af Willy Maywald (1907-1985), der arbejdede som fotograf i Paris i 1930erne-1960erne og står som en af de vigtigste fotografer fra perioden. Han kom i kunstnerkredse og portrætterede kunstnerne. På  Staatliche Museen Berlin’s omtale af udstillingen ses bl.a. et portræt af Fernand Leger, hvor han nærmest smelter sammen med sine kunstværker og et billede af f.eks. Picasso, hvor man møder et blik, så man nærmest suges ind i billedet. Maywald arbejdede for de store haute couture modehuse i Paris og fotograferede til modemagasiner som Vogue og Harper’s Bazaar. I kan nyde Maywalds fotografier til den 2. august i år. Læs mere om udstillingen.

Museum für Fotografie

 

Berlinische Galerie genåbner!
En lille forsmag på næste uges oversigt: Berlinische Galerie, som navnet til trods er et museum, genåbner den 29. maj efter et års restaurering. Det er faktisk mit yndlingsmuseum i Berlin, så jeg glæder mig vanvittigt til at se det igen. Åbningsudstillingen viser en ny præsentation af samlingen, som består af kunst frembragt i Berlin, med værker fra perioden 1880-1980. Det sværmer med store kunstnernavne og der er nytilkommende værker af bl.a. Benno Berneis, som jeg vil fortælle mere om i næste uge.

Skriv et svar