Sæsonprogram 2018/2019 for Konzerthaus

I begyndelsen af juni måned kom det nye sæsonprogram for Konzerthaus Berlin på gaden.

Hvis I allerede nu planlægger ferie til Berlin i efteråret eller foråret næste år, så kan I altså også planlægge, hvilke koncerter, I skal opleve.

Konzerthaus byder på et meget varieret program. Små og store koncerter. Klassisk, Jazz, ny musik, espresso-koncerter, Rush Hour koncerter, Musica Reanimata, 2 x hören, børneopera osv.

Andras Schiff er Artist in Residence i denne sæson, og han skal spille Beethovens klaverkoncerter. Tænk, hvilken oplevelse det må være!

Jeg har overværet både Espresso koncert og Musica Reanimata. Begge dele med stor nydelse.

Og Musica Reanimata koncerten med viden om komponisten som ekstra bonus. Konceptet er en dialog med eller om en komponist, som var forfulgt af nazisterne, og som enten blev dræbt eller måtte flygte og derved er gået i glemsel. Nu bliver komponisterne genoplivet, taget frem igen og deres musik spillet på Reanimata koncerterne.

Espresso koncerterne er korte koncerter midt på dagen, som regel med unge musikstuderende.

Men i år er i hvert fald en af dem med musikere fra Wiener Philharmonikerne. For de gæster nemlig Konzerthaus i flere dage. Så er er virkelig noget at gå efter i Konzerthaus i næste sæson. Når jeg ser sådan et program, så vil ønske, at jeg var Berliner og havde råd til at sidde i koncertsalen hver aften!

Se mere om Konzerthaus og sæsonprogrammet her. I kan hele sæsonprogrammet som pdf her – eller kun med koncerterne her. Så kan I bladre det igennem på iPaden eller telefonen og rigtig lade jer inspirere til en dejlig musikrig Berlinferie i efteråret eller foråret næste år. God fornøjelse med det!

Se også youtube video med Konzerthaus’ præsentation af det nye sæsonprogram:

Skriv et svar