Invitation fra slottet… :)

Så kom brevet  med invitation til åbent hus på slotsbyggeriet i Berlin. Jeg tror nu at alle der har lyst, kan deltage i åbent hus arrangementet den 25. og 26. august:)

I brevet jeg har fået er der også denne gang en dvd med, som viser en masse om, hvordan det foregår, når man skal bygge sådan et barokslot i år 2000’erne. Det skal jo stå færdigt næste år, og man regner altså med at overholde planen.

I brevet er der også hver gang et blad med – Berliner Extrablatt – hvor der fortælles en masse om slottet og vises både historiske og aktuelle fotos. I denne udgave bliver det også fortalt, at alle, der har doneret et beløb til slottet blive æret ved at ens navn bliver vist på en projicering i slottet.

For at man ikke skal bruge helt sit Berlin-besøg på at stå og vente på, at ens navn kommer op – det er nemlig en tilfældighedsgenerator – så kan man også søge sit navn frem. Det bliver samtidig vist, hvor i slottet ens donation er blevet realiseret i mursten. Indtil det hele bliver færdig kan man se det på berliner-schloss.de

I Berliner Extrablatt omtales også Berliner Philharmonikernes velgørenhedskoncert, hvor billetindtægterne går ubeskåret til slotsbyggeriet. De mangler stadig en slat penge, for at få det hele til at nå sammen. Koncerten er den 25. august kl. 17, og billetsalget til koncerten er begyndt. Det er forresten Philharmonikernes nye dirigent Kirill Petrenko, der dirigerer ved denne koncert. Se mere om det her.

Slottet kommer til at hedde Humboldt Forum og skal fungere som et stort kulturhus med bl.a. udstilling af asiatisk kunst og som etnologisk museum. Men også med mange kulturelle arrangementer. Læs mere om det her.

Det bliver så spændende at besøge dette sted, når det hele står færdigt!

Skriv et svar