Rudi Meisel fotoudstilling i C/O

Amerika Haus blev genåbnet sidste efterår efter et større renoveringsarbejde. Det er blevet meget flot både ude og inde.

I Amerika Haus holder fotogalleriet C/O til, og de viser mange spændende og flotte fotoudstillinger. Sidste efterår så jeg udstillingen Ich war verliebt in dieser Stadt med Will McBrides fotografier fra tiden lige efter 2. verdenskrigs slutning. Læs evt. tidligere indlæg her.

Fra i dag viser C/O en udstilling, som også har historisk præg. Det er udstillingen Rudi Meisel. Landsleute 1977-1987. Rudi Meisel er fotografens navn og årstallene afslører, at vi er tilbage til tiden, hvor Tyskland og Berlin var delt op i øst og vest. To lande med hver sit politiske styre og hver sin ideologi. Rudi Meisels pointe er, at når man kommer ind til det enkelte menneske og de daglige gøremål og hændelser, var der ikke så stor forskel endda. Meisel bevægede sig gerne blandt den almindelige jævne borger og kunne således skildre hverdagslivet i DDR.

Rudi Meisel var tilknyttet store internationale tidsskrifter aviser og magasiner som bl.a. Spiegel, ZEIT, stern, Time og Newsweek,  og var en af de få vesttyske fotografer, som kunne besøge DDR flere gange om året. Hans fotografier – der er 80 stk. på udstillingen – er ikke opstillede, men fanget i øjeblikket. Det er, synes jeg, sådan at fotografier er bedst. Man skærer ligesom et stykke kultur ud og bevarer det for eftertiden. Kunsten er så for fotografen at få øje på det gode øjeblik.

Udstillingen vises til 1. november i år. Læs mere om den her.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar