Rosa Luxemburg og Karl Liebkrecht

Da jeg var i Berlin sidste gang, handlede det jo om revolutionstiden 1918/19. Det gør det også i dag.

Og da jeg var i Berlin sidste gang, var vi også en tur i Dussmann – det er jeg nu hver gang, jeg er i Berlin. Denne gang lå de jo de her mange interessante kalendere for 2019. Quiz kalendere, kalendere med et digt af en tysk digter hver dag, og kalendere med mange forskellige emner gennem året – deribland også denne, som jeg købte med hjem.

Og selvfølgelig må indlægget i dag handle om Rosa Luxemburg og Karl Liebnecht, der i dag for 100 år siden blev myrdet efter at være blevet tortureret. Det var urolige tider i Berlin på denne tid, og der herskede nok nærmest lovløse tilstande. Serien Babylon Berlin giver et godt indtryk af tiden og tiden lige efter. Og jeg har faktisk lige læst i Tagesspiegels Checkpoint, som jeg får hver morgen, at der er optagelser igang til en ny sæson. I kan melde jer til at modtage Checkpoint her. Det er også en god måde at følge med i, hvad der sker af stort og småt i Berlin – kan varmt anbefales.

På en af udstillingerne i Berlin kunne man se Rosa og Karl som salt og peberbøsser i hvidt porcelæn. Noget respektløst synes jeg… så det har jeg ikke taget et billede af. Har I trang til at se det, kan I kigge her – salt og peberbøsserne er iøvrigt udsolgte.

Læs mere om Rosa og Karl på DHM’s hjemmeside her

Skriv et svar